Privacy statement

Privacy Statement AmbachtNederland

Met dit privacy statement willen we transparant zijn over de persoonsgegevens die wij verzamelen en voor welke doeleinden we deze gebruiken. Wij verwerken alle persoonsgegevens zodat deze in overeenstemming zijn met de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt. AmbachtNederland slaat alleen persoonlijke gegevens op die direct afkomstig zijn van de betrokkene en die door hem of haar verstrekt zijn. Dit privacy statement is van toepassing wanneer u onze website bezoekt of gebruik maakt van onze diensten. 

Cookies

Voor een optimale werking van onze website maar ook voor analytische doeleinden maken wij gebruik van cookies. Graag lichten wij u hieronder toe welke cookies worden gebruikt en met welk doel deze cookies worden geplaatst. Mocht u meer specifieke informatie wensen met betrekking tot cookies, dan verwijzen wij u graag naar onze cookieverklaring 

Google Analytics

AmbachtNederland maakt gebruik van Google Analytics om inzicht te krijgen in het gebruik van de website zodat we deze kunnen optimaliseren voor gebruikers. Door middel van de Google Analytics Cookies worden pseudo-anonieme persoonsgegevens van bezoekers opgeslagen in Google Analytics. Pseudo-anonieme persoonsgegevens zijn: locatie, besturingssysteem, browser, soort apparaat (tablet, mobiel of desktop), pagina’s die bekeken worden, hoe de bezoeker binnen is gekomen op de website en de tijdsduur  van het verblijf op de website. Een IP-adres is bijvoorbeeld niet zichtbaar en valt daarmee ook niet te herleiden naar een persoon. Zowel AmbachtNederland als de betrokken medewerkers van ingeschakelde dienstverleners, zoals een online marketingbureau, kunnen bij deze persoonsgegevens. In het privacy statement van Google kunt u informatie vinden over de beveiliging van uw persoonsgegevens. AmbachtNederland heeft een verwerkingsovereenkomst met Google analytics om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. 

Yandex

AmbachtNederland maakt gebruikt van Yandex Metrica om inzicht te krijgen in het gebruik van de website en om deze te kunnen optimaliseren voor gebruikers. Door middel van Yandex cookies worden pseudo-anoniemen persoonsgegevens van bezoekers opgeslagen in Yandex. Pseudo-anonieme gegevens zijn recordings van  bezoeken. Recordings worden maximaal 2 weken opgeslagen. Betrokken medewerkers van een ingeschakelde dienstverlener hebben toegang tot deze persoonsgegevens. In het privacybeleid van Yandex kunt u informatie vinden over de beveiliging van uw persoonsgegevens.

Mailing belangstellenden

Wanneer er voor u momenteel geen opleiding is of de leermeester op dit moment niet geschikt is, kunt u zich inschrijven voor de mailing van belangstellenden. U kunt zich op onze website met uw e-mailadres inschrijven voor de mailing belangstellenden, via de formulieren aanmelden leerling en leermeester. Uw persoonsgegevens worden pas aan de lijst van ontvangers toegevoegd wanneer u er nadrukkelijk toestemming voor heeft gegeven door middel van het klikken op een bevestigingslink in de e-mail die u direct ontvangt wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief. Zowel AmbachtNederland als betrokken medewerkers van ingeschakelde dienstverleners hebben toegang tot deze persoonsgegevens . U ontvangt maandelijks een nieuwsbrief. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden voor de nieuwsbrief. Dit kan via de uitschrijflink in de nieuwsbrief zelf. Wij maken gebruik van een extern programma om de nieuwsbrief te versturen en delen hiervoor uw persoonsgegevens. U kunt uiteraard het privacy statement van Mailchimp inzien.

Aanmelden leerling

U kunt u via de website als leerling aanmelden bij AmbachtNederland om een opleiding te volgen. De ingevoerde persoonsgegevens in het formulier aanmelden leerling wordt versleuteld verwerkt. Wanneer u zichzelf aanmeld als leerling, hebben wij de volgende persoonsgegevens van u nodig: opleiding, geboortedatum, beschikt u over een UWV-uitkering of bijstandsuitkering, roepnaam, tussenvoegsels, achternaam, woonplaats, geslacht, e-mailadres en telefoonnummer. Op deze wijze kunnen wij contact met u opnemen en de aanmelding zo goed mogelijk beoordelen en afhandelen. Wij delen de persoonsgegevens met de door ons ingeschakelde dienstverleners om hun werkzaamheden voor ons correct en efficiënt te kunnen uitvoeren. Wij hebben een verwerkingsovereenkomst de ingeschakelde dienstverleners om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw persoonsgegevens. Wanneer de aanmelding is afgehandeld, en u niet bent aangenomen als leerling, worden uw persoonsgegevens binnen drie jaar bij zowel ons als bij derden verwijderd. 

Aanmelden leermeester

U kunt u via de website als leermeester aanmelden bij AmbachtNederland. De ingevoerde persoonsgegevens in het formulier aanmelden leermeester worden versleuteld verwerkt. Wanneer u zichzelf aanmeld als leermeester, hebben wij de volgende persoonsgegevens van u nodig: roepnaam, tussenvoegsels, achternaam, geslacht, e-mailadres, telefoonnummer, bedrijfsgegevens (branche, bedrijfsnaam, KvK nummer, adres, postcode, vestigingsplaats). Op deze wijze kunnen wij contact met u opnemen en de aanmelding zo goed mogelijk beoordelen en afhandelen. Wij delen de persoonsgegevens met de door ons ingeschakelde dienstverleners om hun werkzaamheden voor ons correct en efficiënt te kunnen uitvoeren. Wij hebben een verwerkingsovereenkomst de ingeschakelde dienstverleners om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw persoonsgegevens. Wanneer de aanmelding is afgehandeld, en u niet bent aangenomen als leermeester, worden uw persoonsgegevens binnen drie jaar bij zowel ons als bij derden verwijderd.

Beroeps- en diplomaprofielen aanvragen

Wanneer u meer informatie wil over wat je kunt verwachten van de opleidingen bij de Ambachtsacademie kunt u beroeps- en diplomaprofielen aanvragen. De ingevoerde persoonsgegevens in het formulier worden versleuteld verwerkt. Wanneer u beroeps- en diplomaprofielen aanvraagt, hebben wij de volgende persoonsgegevens van u nodig: voornaam, achternaam, e-mailadres. Op deze wijze kunnen wij u het beroeps- en diplomaprofiel per e-mail naar u opsturen. Wij delen de persoonsgegevens met de door ons ingeschakelde dienstverleners om hun werkzaamheden voor ons correct en efficiënt te kunnen uitvoeren. Wij hebben een verwerkingsovereenkomst de ingeschakelde dienstverleners om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw persoonsgegevens. Wanneer de beroeps- en diplomaprofiel verstuurd is, worden uw persoonsgegevens binnen drie jaar bij zowel ons als bij derden verwijderd.

Gegevens van kinderen onder 16 jaar

Onze website en/of dienst heeft geen intentie persoonsgegevens te verzamelen van websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij zij toestemming hebben van hun ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er persoonsgegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via de contactgegevens onderaan dit privacy statement, dan verwijderen wij de betreffende informatie.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door AmbachtNederland en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u bezitten n in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. 

U kunt een schriftelijk verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar de contactgegevens onderaan dit privacy statement. 

Wij zullen zo snel mogelijk reageren op uw verzoek, maar in ieder geval binnen vier weken. Wij verzoeken u bij dit verzoek een kopie identiteitsbewijs te voegen. Let wel, u dient uw BSN-nummer, alsook onderaan op uw identiteitsbewijs, te markeren. Verder dient u op uw kopie te vermelden dat de kopie wordt verstrekt ten behoeve van bovenstaand verzoek. Alleen op deze wijze kunnen wij ervoor zorgdragen dat alleen u toegang krijgt tot uw persoonsgegevens.  

AmbachtNederland heeft geen invloed op het gebruik van gegevens door Sociale media. Uit gegevens van Google Analytics en Yandex kunnen wij geen herleidbare persoonsgegevens verkrijgen, deze kunnen wij ook niet voor u aanpassen. 

Wij  willen u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heef om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

AmbachtNederland neemt de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Zo maakt AmbachtNederland gebruik van encryptie door een SSL-layer, zorgen wij ervoor dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatige gecontroleerd worden. Als u het idee hebt dat uw persoonsgegevens toch niet goed beveiligd worden of wanneer er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met ons via de contactgegevens onderaan dit privacy statement. 

Vragen en/of opmerkingen

Heeft u vragen of opmerkingen over dit privacy statement? Dan kunt u contact opnemen via  de contactgegevens onderaan dit privacy statement.

Contactgegevens

AmbachtNederland

Signaalrood 3

2718 SH Zoetermeer

Tel: 079 – 737 00 15

info@ambachtnederland.nl 

 

Lees voor meer informatie ons privacybeleid

Over de Ambachtsacademie

Over de Ambachtsacademie

In februari 2018 is de Ambachtsacademie gelanceerd. De Ambachtsacademie is een opleiding die opleidt tot vakbekwaam ondernemer in het kleinschalig ambacht.

Ervaren ondernemers uit verschillende ambachtelijke branches hebben de opleidingen ontwikkeld. Zij hebben het beroeps- en diplomaprofiel opgesteld waarin is vastgelegd wat je moet 'kunnen en kennen' voor een succesvolle onderneming in het door jou gekozen ambacht. Zij zijn hierbij ondersteund door een onderwijskundig bureau.

Lees meer over de ambachtsacademie