Opleidingsplek smid in Alkmaar

Van je hobby je werk maken? Dat kan als je fit en sterk bent en beschikt over een lasdiploma. Eén van onze leermeesters heeft een opleidingsplek voor een smid in zijn bedrijf in Alkmaar.

Ben jij bereid te investeren in jezelf en voldoe je aan de criteria voor deelname aan de Ambachtsacademie, dan kan je de komende 1,5 jaar in de leer bij een ervaren vakman. Je leert de fijne kneepjes van het vak van smid; een creatief ambacht waarin je maatwerk levert. Je werkt in een siersmederij of werkplaats die ingericht is op het smeden en gebruikt diverse technieken om metaal te bewerken en ijzer te smeden. Je maakt smeedwerk en constructies voor verschillende industrieën, gebouwen en particulieren. 

Einddoel van de opleiding is dat je als zelfstandig smid kan starten. De Ambachtsacademie leidt op volgens het leerling-gezel-meester systeem. De manier om een vak in de vingers krijgen.

Met financiering van SZW en Start Foundation en dankzij het UWV kunnen werkloze kandidaten (met behoud van ww- of bijstandsuitkering) een opleiding aan de Ambachtsacademie volgen. De eenmalige bijdrage is €250 (geen kosten/vergoedingen).

Wij selecteren samen met de leermeester de meest geschikte kandidaat.

Op deze pagina kun je lezen wat onze opleiding tot smid inhoudt, en op basis waarvan wij selecteren. Denk je dat je aan de selectiecriteria voldoet en wil je deze opleidingsplek? Reageer dan via onderstaande button.

Inschrijven voor deze locatie

Woon jij in een andere regio? Klik dan op onderstaande button voor de mogelijkheden om de opleiding smid in jouw regio te volgen.

Opleidingsplek andere regio
Wil jij meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen