Opleidingsplek pianotechnicus Oude Tonge

Van je hobby je werk maken? Dat kan als je aantoonbare ervaring hebt met houtbewerking en fijnmechanica. En je zelf piano speelt en beschikt over een goed gehoor. Eén van onze leermeesters heeft een opleidingsplek voor een pianotechnicus in zijn pianobedrijf in Oude-Tonge.

Ben jij bereid te investeren in jezelf en voldoe je aan de criteria voor deelname aan de Ambachtsacademie, dan kan je de komende 1,5 jaar in de leer bij een ervaren vakman. Als pianotechnicus stem en onderhoud je piano’s en vleugels. Je klanten zijn particulieren, bedrijven of verenigingen. Tijdens het bezoek aan een klant onderzoek je de technische staat van de piano. Je geeft advies over de onderhouds- en afregelwerkzaamheden die nodig zijn en maakt hier afspraken over.

Bij het stemmen van de piano analyseer je de huidige stemming en voer je stemwerkzaamheden uit, eventueel ondersteund met stemapparatuur, om de stemming te controleren. Tijdens het onderhoud verhelp je kleine problemen en maak je de piano schoon. Bij het afregelen zorg je voor een goede afstelling van het mechaniek, zodat de piano goed functioneert en klinkt. 

Einddoel van de opleiding is dat je als zelfstandig pianotechnicus kan starten. De Ambachtsacademie leidt op volgens het leerling-gezel-meester systeem. De manier om een vak in de vingers krijgen.

Met financiering van SZW en Start Foundation en dankzij het UWV kunnen werkloze kandidaten (met behoud van ww- of bijstandsuitkering) een opleiding aan de Ambachtsacademie volgen. De eenmalige bijdrage is € 250,- (geen kosten/vergoedingen).

Wij selecteren samen met de leermeester de meest geschikte kandidaat.

Op deze pagina kun je lezen wat onze opleiding tot pianotechnicus inhoudt, en op basis waarvan wij selecteren. Denk je dat je aan de selectiecriteria voldoet en wil je deze opleidingsplek? Reageer dan via onderstaande button.

Inschrijven voor deze locatie

Woon jij in een andere regio? Klik dan op onderstaande button voor de mogelijkheden om de opleiding pianotechnicus in jouw regio te volgen.

Opleidingsplek andere regio
Wil jij meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen