Opleidingsplek maatkleermaker Haarlem

Van je hobby je werk maken? Dat kan als je al enige ervaring hebt met het werken met je handen en met name met zelf kleding maken. Eén van onze leermeesters heeft een opleidingsplek voor een maatkleermaker in haar naaiatelier in Haarlem.

Ben jij bereid te investeren in jezelf en voldoe je aan de criteria voor deelname aan de Ambachtsacademie, dan kan je de komende 1,5 jaar in de leer bij ervaren vakmensen.

Je leert de fijne kneepjes van het vak van maatkleermaker; een creatief ambacht waarin je maatwerk levert in opdracht van klanten. Je ontwerpt, tekent patronen, naait en maakt kledingstukken - variërend van een maatpak tot een bruidsjurk - passend. Einddoel van de opleiding is dat je als zelfstandig maatkleermaker kan starten. 

De Ambachtsacademie leidt op volgens het leerling-gezel-meester systeem. De manier om een vak in de vingers krijgen.

Met financiering van SZW en Start Foundation en dankzij het UWV kunnen werkloze kandidaten (met behoud van ww- of bijstandsuitkering) een opleiding aan de Ambachtsacademie volgen. De eenmalige bijdrage is € 250,- (geen kosten/vergoedingen).

Wij selecteren samen met de leermeester de meest geschikte kandidaat.

Op deze pagina kun je lezen wat onze opleiding tot maatkleermaker inhoudt, en op basis waarvan wij selecteren. Denk je dat je aan de selectiecriteria voldoet en wil je deze opleidingsplek? Reageer dan via onderstaande button.

Inschrijven voor deze locatie

Woon jij in een andere regio? Klik dan op onderstaande button voor de mogelijkheden om de opleiding maatkleermaker in jouw regio te volgen.

Opleidingsplek andere regio
Wil jij meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen