Meubelstoffeerder Désirée Westen-Haandrikman: "Ik gun iedereen die kans op een tweede carrière"

We spraken deze week met Désirée Westen-Haandrikman die een paar maanden geleden haar eigen meubelstoffeerderij in Ter Apel is gestart. Dit deed ze na 1,5 jaar in de leer te zijn geweest bij Meubelstoffeerderij Stikken&Stofferen in Groningen. 

Toen Désirée in 2019 besloot meubelstoffeerder te worden, had ze een lange carrière als HR-adviseur achter de rug. Ervaring die ook in dit vak goed van pas komt: “Ik leg makkelijk contact. Mijn leermeester vertrouwde mij het voeren van klantgesprekken al snel toe.”

Vertel ons wat meer over het ontstaan van je eigen bedrijf? 

“Dat is eigen heel organisch gegaan. Tijdens de opleiding was ik bezig met de opdrachten, en dacht ik steeds meer na over hoe ik het zelf wilde aanpakken. Dat maakte dat de overstap naar eigen opdrachten soepel verliep.”

Désirée is begonnen vanuit huis. De schuur waar vroeger pony’s in stonden, heeft ze verbouwd tot atelier. Over de naam voor haar bedrijf ‘De Nieuwe Zit’ heeft ze niet lang hoeven nadenken. “Daar kwam ik op tijdens het wandelen met vriendinnen.” En sindsdien is het snel gegaan.

Klanten weten haar bedrijf te vinden door mond-tot-mond reclame en via social media. Haar agenda staat zelfs al vol. “Mijn website moet nog de lucht in, maar ik bouw nu al een klantenkring op via Instagram en Facebook. Daarnaast heb ik mijn werk gepromoot bij mijn tennisvereniging. En dat werkt ook goed.”

Als je terugblikt op je opleiding, hoe heb je het ervaren?

“Ik kijk met een goed gevoel terug op de opleiding. Het contact met AmbachtNederland was goed, geen vraag was te gek. De sfeer binnen mijn leerbedrijf Stikken & Stofferen was fijn. Ik mocht fouten maken van mijn leermeester en kreeg de hele dag begeleiding. Dat er dan iets ontstaat uit je eigen handen, geeft heel veel voldoening. Ook de lessen van Qredits over ondernemerschap waren telkens interessant. Het volgen van de opleiding heeft me weinig moeite gekost, omdat ik er zelf zoveel energie van kreeg.”

Het zwaarste was voor haar de omschakeling naar een ‘maak-beroep’. “Ik had in het begin van de opleiding wel moeite met de hele dag staan. Als je dat niet gewend bent, dan is dat wennen. In de tweede helft van mijn opleiding kwam ik in een goede flow. Ik kon het fysiek beter aan en kreeg vertrouwen in wat ik deed. Toen had ik geen enkele twijfel meer.”

Naast dat Désirée veel heeft geleerd van het vak, is dat niet het enige wat is veranderd.

Wat heeft je omscholing van HR-adviseur naar meubelstoffeerder voor jou betekend?

“Ik denk dat ik voorheen veel gestrester was dan dat ik in de gaten had. Ik vind mezelf nu een aangenamer mens. Ik sta happier in het leven. Ik gun iedereen die kans op een tweede carrière.”

Désirée Westen-Haandrikman – De Nieuwe Zit
Ter Apel, Groningen
Tel: 06 – 12 50 45 01
Website: https://denieuwezit.nl/ 
Facebook: De Nieuwe Zit
Instagram: @denieuwezit

Publicatiedatum: 30 december 2021

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Meubelstoffeerder
Ben jij ook nieuwsgierig naar onze opleidingen?
Wil jij meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen
Wil jij een leerling opleiden en bijdragen aan de ontwikkeling van jouw ambacht?