Leerling schoenhersteller Zoetermeer

Opleidingsplek voor schoenhersteller in Zuid-Holland

Aan de slag in dit ambacht? Dat kan als je enige ervaring hebt met het werken met de handen en voorkeur hebt voor leer en leerbewerking. Eén van onze leermeesters heeft een opleidingsplek voor een schoenhersteller in zijn schoenmakerij in Zoetermeer.

Ben jij bereid te investeren in jezelf en voldoe je aan de criteria voor deelname aan de Ambachtsacademie, dan kan je de komende 1,5 jaar in de leer bij deze ervaren vakman.

Je leert de fijne kneepjes van het vak van schoenhersteller; een creatief ambacht waarin je reparaties verricht aan het onderwerk, de schacht en het binnenwerk van schoenen. Daarnaast repareer je riemen, tassen en andere lederwaren. Je werkt met poets-, schuur- en naaimachines en gebruikt specifieke gereedschappen. Einddoel van de opleiding is dat je als zelfstandig schoenhersteller kan starten.

De Ambachtsacademie leidt op volgens het leerling-gezel-meester systeem. De manier om een vak in de vingers krijgen.

Belangrijkste voorwaarden
• Je bent 40 jaar of ouder
• Je ontvangt een ww- of bijstandsuitkering of bent werkloos maar ontvangt géén uitkering
• Je hebt affiniteit met het ambacht en ervaring met het werken met je handen 

Meer informatie over de opleiding schoenhersteller vind je hier.

Heb je belangstelling voor deze opleidingsplek, laat ons dit dan weten via info@ambachtnederland.nl. Vermeld in je e-mail dat je gaat voor de opleidingsplek tot schoenhersteller in Zoetermeer.

Wij laten je dan zo snel mogelijk weten welke informatie we nodig hebben voor je aanmelding.

Terug naar overzicht