Leerling Joan droomt van eigen bedrijf

‘Toen ik via het UVW van de Ambachtsacademie hoorde wist ik meteen: dit is iets voor mij!’ Enthousiast vertelt Joan de Kort (53 jaar) over haar eerste kennismaking met de Ambachtsacademie en haar ‘moment of fame’ toen ze voor de camera van Hart van Nederland gevraagd werd waarom ze zich laat omscholen tot kledingreparateur.

Sindsdien is er veel gebeurd. Joan was na een periode van werkloosheid enorm gedreven om weer aan de slag te gaan. Ze vertelt: Solliciteren naar iets wat me niet ligt is moeilijk’. In haar vrije tijd maakte ze al veel kleding zelf en de kans om van haar passie haar werk te maken wilde ze niet laten lopen. Stilzitten had ze ook niet ‘van huis uit meegekregen’ en ze ging direct op zoek naar een leermeester. Die vond ze in kledingreparateur Erdogan Develioglu, een ondernemer in Tilburg dichtbij haar woonplaats Loon op Zand.

Vanaf het eerste moment was er een klik tussen hen. Ook voor Erdogan die haar vijf dagen per week begeleidt bij het leren van het vak; ritsen inzetten, broeken inkorten en al het verstelwerk netjes op tijd klaarmaken. Precies wat ze nodig heeft om het vak ‘in de vingers te krijgen’.

Ook over het ondernemerschap denkt Joan al na: ‘Ik wil na de opleiding vanuit huis klein beginnen en dan mijn eigen bedrijf opbouwen.’ Ze maakt dan ook dankbaar gebruik van alle tijd die ze krijgt om het vak van een ervaren ondernemer te leren.

Wat Joan zo bijzonder maakt? Erdogan vertelt trots: ‘Mijn klanten komen uit verschillende culturen. Joan staat open voor iedereen en dat is voor een ondernemer heel belangrijk.’ Hij voorziet een zonnige toekomst voor haar.

Meer over de opleiding kledingreparateur
Ben jij ook nieuwsgierig naar onze opleidingen?
Wil jij meer weten? Kijk dan bij de veelgestelde vragen
Wil jij een leerling opleiden en bijdragen aan de ontwikkeling van jouw ambacht?