Handschoenen als persoonlijke bescherming (grimeur)

Je wilt natuurlijk voorkomen dat jij of je cliënten besmet raken met schadelijke micro-organismen (bacteriën, virussen, schimmels en parasieten). Het is daarom belangrijk om een goede hygiëne in jouw grimeursbedrijf te hebben. Ook wil je voorkomen dat je ziek wordt door de producten waar je meewerkt. Een vrij eenvoudige maatregel als ‘handschoenen dragen’ kan ervoor zorgen dat jij en je cliënten beschermd worden tegen ziekmakende micro-organismen (bacteriën, virussen, schimmels en parasieten) en (schadelijke) ingrediënten van producten.

Waarom draag je handschoenen?

Als bescherming tegen micro-organismen (bacteriën, virussen, schimmels en parasieten)
Hygiënisch werken is van belang om besmetting met ziekmakende micro-organismen te voorkomen. Tijdens de behandelingen kunnen namelijk micro-organismen van de ene op de andere cliënt worden overgebracht. Jij en eventuele collega’s kunnen besmet raken. 

Als bescherming tegen schadelijke stoffen
Als grimeur werk je met verschillende producten. Je huid kan in aanraking komen met de stoffen in deze producten en daar op den duur een overgevoeligheid voor ontwikkelen.  

Welke handschoen kies je?
Er zijn veel verschillende soorten handschoenen verkrijgbaar. Het is dan ook lastig te bepalen welke handschoenen je moeten gebruiken en waar ze aan zouden moeten voldoen. AmbachtNederland heeft het makkelijk gemaakt  door een eenvoudige checklist voor je op te stellen. 

Hieronder is de ‘checklist handschoenen als persoonlijke bescherming’ te downloaden. Vul deze checklist in als je wilt controleren of je op de juiste manier met handschoenen werkt. 

Opnieuw zoeken
Ambachtnederland.nl
Forum

Stel je vraag aan (of help je vakgenoten verder) op het forum voor ambachtelijk ondernemers.

Forum