Gezocht: leerling

Rietdekker
Leerling
Oudewater, Utrecht

Omschrijving

Aan de slag in dit ambacht? Dat kan als je al enige ervaring hebt met het werken met je handen en je interesse uitgaat naar het werken met riet. Eén van onze leermeesters heeft een opleidingsplek voor een rietdekker in zijn rietdekkersbedrijf in Oudewater.

Ben jij bereid te investeren in jezelf en voldoe je aan de criteria voor deelname aan de Ambachtsacademie, dan kan je de komende 1,5 jaar in de leer bij een ervaren vakman. Je leert de fijne kneepjes van het vak van rietdekker een creatief ambacht waarin je in de buitenlucht werkt aan daken of gevels en gespecialiseerd bent in rieten dakbedekking. Je bedekt, onderhoudt en repareert dakconstructies met het doel deze waterkerend, regendicht en windvast te maken.

Einddoel van de opleiding is dat je als zelfstandig rietdekker kan starten. De Ambachtsacademie leidt op volgens het leerling-gezel-meester systeem. De manier om een vak in de vingers krijgen.

Met financiering van SZW en dankzij het UWV en sommige gemeenten kunnen werkloze kandidaten (met behoud van ww- of bijstandsuitkering) een opleiding aan de Ambachtsacademie volgen. De eenmalige bijdrage is €250 (geen kosten/vergoedingen).

Wij selecteren samen met de leermeester de meest geschikte kandidaat. 

Wil je meer weten over de inhoud van de opleiding? Klik dan op de linker button voor meer informatie. Denk je dat je aan de selectiecriteria voldoet en wil je deze opleidingsplek? Reageer dan via de rechter button.

Meer informatie over opleiding Aanmelden opleidingsplek

Terug naar overzicht