Gezocht: leerling

Pianotechnicus
Leerling
Epe, Gelderland

Omschrijving

Van je hobby je werk maken? Dat kan als je aantoonbare ervaring hebt met houtbewerking en fijnmechanica. En je zelf piano speelt en beschikt over een goed gehoor. Eén van onze leermeesters heeft een opleidingsplek voor een pianotechnicus in zijn pianobedrijf in Epe.

Ben jij bereid te investeren in jezelf en voldoe je aan de criteria voor deelname aan de Ambachtsacademie, dan kan je de komende 1,5 jaar in de leer bij een ervaren vakman. Als pianotechnicus stem en onderhoud je piano’s en vleugels. Je klanten zijn particulieren, bedrijven of verenigingen. Tijdens het bezoek aan een klant onderzoek je de technische staat van de piano. Je geeft advies over de onderhouds- en afregelwerkzaamheden die nodig zijn en maakt hier afspraken over.

Bij het stemmen van de piano analyseer je de huidige stemming en voer je stemwerkzaamheden uit, eventueel ondersteund met stemapparatuur, om de stemming te controleren. Tijdens het onderhoud verhelp je kleine problemen en maak je de piano schoon. Bij het afregelen zorg je voor een goede afstelling van het mechaniek, zodat de piano goed functioneert en klinkt. 

Einddoel van de opleiding is dat je als zelfstandig pianotechnicus kan starten. De Ambachtsacademie leidt op volgens het leerling-gezel-meester systeem. De manier om een vak in de vingers krijgen.

Met financiering van SZW en dankzij het UWV en sommige gemeenten kunnen werkloze kandidaten (met behoud van ww- of bijstandsuitkering) een opleiding aan de Ambachtsacademie volgen. De eenmalige bijdrage is € 250,- (geen kosten/vergoedingen).

Wij selecteren samen met de leermeester de meest geschikte kandidaat. 

Wil je meer weten over de inhoud van de opleiding? Klik dan op de linker button voor meer informatie. Denk je dat je aan de selectiecriteria voldoet en wil je deze opleidingsplek? Reageer dan via de rechter button.

Meer informatie over opleiding Aanmelden opleidingsplek

Terug naar overzicht