Gezocht: leerling

Keramist
Leerling
Dreumel, Gelderland

Omschrijving

Van je hobby je werk maken? Dat kan als je al ruime ervaring hebt met het werken met klei. Eén van onze leermeesters heeft een opleidingsplek voor een keramist in haar keramisch atelier in Dreumel.

Ben jij bereid te investeren in jezelf en voldoe je aan de criteria voor deelname aan de Ambachtsacademie, dan kan je de komende 1,5 jaar in de leer bij een ervaren vakvrouw. Je leert de fijne kneepjes van het vak van keramist; een creatief ambacht waarin je keramische of objecten vervaardigt. Je hanteert verschillende technieken zoals draaien op een draaischijf, gieten of boetseren. De meeste keramisten hebben een eigen lijn van keramische producten die ze verkopen aan particulieren of bedrijven. Als keramist is het vooral productie draaien.

Einddoel van de opleiding is dat je als zelfstandig keramist kan starten. De Ambachtsacademie leidt op volgens het leerling-gezel-meester systeem. De manier om een vak in de vingers krijgen.

Met financiering van SZW en dankzij het UWV en sommige gemeenten kunnen werkloze kandidaten (met behoud van ww- of bijstandsuitkering) een opleiding aan de Ambachtsacademie volgen. De eenmalige bijdrage is €250 (geen kosten/vergoedingen).

Wij selecteren samen met de leermeester de meest geschikte kandidaat.

Wil je meer weten over de inhoud van de opleiding? Klik dan op de linker button voor meer informatie. Denk je dat je aan de selectiecriteria voldoet en wil je deze opleidingsplek? Reageer dan via de rechter button.

Meer informatie over opleiding Aanmelden opleidingsplek

Terug naar overzicht