Over Gemaakt in Nederland

Ambachtelijk staat voor maatwerk, handgemaakt, uniek, duurzaam, vakwerk. En natuurlijk voor: gemaakt in Nederland. Ambachtslieden staan voor hun vak. Ze hechten aan kwaliteit en gaan elke dag met passie aan de slag voor hun klanten. 

Waar ambachtelijke bedrijven vroeger op de hoek van elke straat te vinden waren, zijn zij ondertussen bijna uit het straatbeeld verdwenen. Met alle gevolgen van dien.

Want als je niet weet wat ambachtslieden voor jou kunnen maken, overweeg je het dan? En als je in de grote webshops geen écht ambachtelijke producten vindt, wat doe je dan in je winkelmandje?

En als je er niet mee in aanraking komt, wat is dan de kans dat je (als jongere) kiest voor een ambachtelijk beroep?

Zichtbaarheid is essentieel om gevonden te worden. Daarom biedt AmbachtNederland de ambachten een gezamenlijk podium op 'Gemaakt in Nederland'.

Een nieuw platform dat je de weg wijst naar prachtige, ambachtelijke bedrijven. En laat zien wat een mooie producten we in ons land kunnen maken.

Goed voor het imago van het ambacht, de afzet van ondernemers én de broodnodige instroom. Want met de inkomsten financiert AmbachtNederland, de Ambachtsacademie waarbinnen excellente ambachtslieden zelf vakmensen opleiden in hun bedrijf. 

Zo maken we de cirkel rond en krijgen de ambachten weer toekomst.

Ga naar Gemaakt in Nederland