De gedroomde start van de Ambachtsacademie

In aanwezigheid van een aantal van onze leermeesters, de eerste twee kandidaat-leerlingen en enkele betrokkenen opende Minister Koolmees (SZW) op 6 februari jl. de Ambachtsacademie. Een mijlpaal die niet onopgemerkt is gebleven en heeft geleid tot vele aanmeldingen van jong en oud, met en zonder baan. Er zijn nu 1.200 aanmeldingen van mensen die in het ambacht aan de slag willen. En de teller loopt door.

Minister Koolmees:
“De Ambachtsacademie geeft oudere werkzoekenden weer perspectief. Na hun opleiding kunnen ze zelfstandig aan de slag. Met ambachtelijk werk dat voldoening geeft en toekomst heeft. Er is altijd behoefte aan gekwalificeerde vakmensen" 
lees verder

Het doel is de Ambachtsacademie open te stellen voor alle 18-plussers maar met deze start komt de droom van velen in het ambacht uit: een nieuwe opleidingsstructuur waarin ook kleinschalige ambachten de aandacht krijgen en waardevolle kennis en kunde behouden blijft voor toekomstige generaties. 

Over de Ambachtsacademie

Over de Ambachtsacademie

In februari 2018 is de Ambachtsacademie gelanceerd. De Ambachtsacademie is een opleiding die opleidt tot vakbekwaam ondernemer in het kleinschalig ambacht.

Ervaren ondernemers uit verschillende ambachtelijke branches hebben de opleidingen ontwikkeld. Zij hebben het beroeps- en diplomaprofiel opgesteld waarin is vastgelegd wat je moet 'kunnen en kennen' voor een succesvolle onderneming in het door jou gekozen ambacht. Zij zijn hierbij ondersteund door een onderwijskundig bureau.

Lees meer over de ambachtsacademie